11 september 2018

Seriespel Padel

Hälsans Hus Padel - Seriespel 2018-2019

Start vecka 40

 

Nu är det dags att anmäla sig till Hälsans Hus första säsong i Padeltennis. Seriespelet riktar sig till alla oavsett tidigare kunskaper, damer som herrar. Syftet med seriespelet är att få möta nya spelare, spela mer kontinuerligt och att utvecklas i och med detta. Ambitionen är att ha en damklass och en herrklass. Alla kan deltaga oavsett ålder då serierna blir nivåanpassade.

 

Sammanfattning Regler;

 

Varje serie kommer innehålla 4 lag, ett preliminärt spelschema sätts och man har där fyra veckor på sig att möta de andra 3 lagen. Efter det går 1:an i divisionen upp, 4:an åker ner samt att lag 2 och 3 i tabbelen stannar kvar i befintliga divisionen. För att få så jämn första omgång som möjligt kommer vi på Hälsans Hus fördela in serierna. 1 match per vecka och sedan har man en ”uppsamlingsvecka” om man inte kunnat hitta tid till det utefter spelschemat, dock skall alla matcher vara spelade innan fredagen i uppsamlingsveckan.

 

Matchtid: 90 min, bäst av 3 set. (Varje set skall vinnas med 2 game, vid 1-1 i set med fem minuter kvar av matchtiden avgörs det i ett tiebreak till 3.) Är matchen klar på under 90 min får givetvis tiden utnyttjas.

Lag: Laget får innehålla mer än två spelare men endast 2 stycken spelare per match. Man får låna spelare från andra lag men då måste man låna spelare från en lägre division.

Speldagar: Man bestämmer dag och tid med sin motståndare och bokar in tiden via internet.

Kostnad: 540:- per lag per serieomgång, betalas i kassan på Hälsans Hus i samband med sin första match i varje ny serie.

Anmälan: Sker per mail till kristian@halsans-hus.com och är bindande, uppge namn, mailadress och telefonnummer på dig och din lagkompis, preliminärt spelschema samt kontakuppgifter till övriga går ut per mail. Sista anmälningsdatum är den 23/9 2018.

Har du ingen spelpartner skriver du detta i ett mail så försöker vi lösa en åt dig.

Antal serieomgångar: Det kommer spelas 6 serieomgångar, 3 på höstterminen och 3 på vårterminen där ett slutspel väntar för de som vill. Start vecka 40 för första matcherna.

Inbollning: 5 minuter (hemmalaget ansvarar för bollar)

Val av sida: Hemmalaget väljer sida samt börjar serva.

Resultat: Rapporteras till kristian@halsans-hus.com av hemmalaget.

Utrustning: Rack och bollar finns att låna via Hälsans Hus.

 

Är du inte redan befintlig kund hos oss får du en inloggning och tagg vid första speltillfället så att du dels kan boka tider men även kommer in på anläggningen.

 

Har du övriga frågor, kontakta oss helst via mail (kristian@halsans-hus.com) eller på telefon 0474-71140.

 

Välkomna till att bli en del i den roligaste idrotten i kommunen!