SIMSKOLOR HÄLSANS HUS - i Småland, Åseda
 

nästa kursstart startar vecka 9.

Tider och bokning kommer upp vecka 6. 


onlinebokning på hemsidan från måndag kl 08.00 eller

i receptionen/telefon från måndag kl 13.00.  

OBS! EJ BOKNING VIA MEJL
 

GRUPPINDELNING:

(Information om grupper för barn 0-3 år ligger under babysim.)

 

Dopping (3-år)

Med mycket lek & sång i det varma vattnet njuter vi för fullt och lär oss att blir vattenvana. Här jobbar vi även mycket med teknik- och motorikövningar. Målet är att klara Doppingen. Här ska mamma eller pappa vara med eftersom det är djupt i REHAB-BASSÄNGEN

 

Krabban (ca 4 år-> eller ca 115 cm) 

Vi tränar på att dyka och hoppa i vattnet, allt under mycket lek och sång. Vi provar att falla i vattnet och ta oss till kanten och allt under lekfulla former. Målet är att klara Krabbans märkesstege. Vi är i STORA BASSÄNGEN.  Vattenytan i den stora bassängen mäter 95 cm, se till att ditt barn har detta UNDER hakan. 

 

Grodan (ca 5 år-> eller ca 115 cm)

När man har klarat målet i Krabban är man välkommen upp i Grodans simgrupp. Här tränar vi för att ta oss fram 10 meter på både mage, på rygg och utforskar världen under vattenytan. . Målet är att klara Grodans märkesstege. Vi är i STORA BASSÄNGEN. Vattenytan i den stora bassängen mäter 95 cm, se till att ditt barn har detta UNDER hakan. 

 

Sälen

När man har klarat målen för Grodans simgrupp är man välkommen upp i sälen. Här tränar vi på att simma längre sträckor på mage och rygg. I sälen väver vi även in mycket dyk-, hopp– och livräddningsövningar. Målet är att klara Sälens märken. Vi är i STORA BASSÄNGEN.

 

Delfinen

När man har klarat av Sälens märken är man välkommen upp i Delfinen. Delfinen är en Märkesgrupp där vi steg för steg simmar längre och tar de lite svårare märkena. Här jobbar vi mycket med säkerhet och livräddning. Barnen skall efter avslutad kurs kunna hantera nödsituationer i och kring vatten och kunna bemästra larmrutiner. Allt för en säkrare framtid. 

 

INFORMATION, HÄLSANS HUS SIMSKOLA

Idag lär sig barnen så mycket mer än att simma mellan två punkter. Idag innebär simskola Vattensäkerhet. Den första kunskapen ditt barn får, är vetskapen om att det inte kan simma. Därefter lär sig ditt barn vattenvana. Vattenvana är att kunna balansera, orientera sig och flyta i vatten. Först därefter startar själva simundervisningen.

I simskolan lär sig barnet tidigt hur man beter sig när man badar, åker båt och vistas på isen. Vi kallar det bad-,båt- och isvett. Barnen lär sig alltid använda räddningsväst när de är på brygga och fiskar krabbor, åker båt, osv.

Om olyckan skulle vara framme och barnet hamnar i vattnet skall man veta att man ska ligga still i fosterställning och invänta hjälp. Därför har vi ingen klädsimning i simskolan. Ingen längdykning ingår heller i simskolan i dag. 

Att veta hur man hjälper någon som är nödställd i vattnet är också något som barnen lär sig i simskolan. Att kunna kasta ut en livboj till en nödställd kamrat och veta att man aldrig får hoppa i själv utan att ha något mellan sig och den nödställde. Om ingen ”förlängd arm” finns att hitta, är de bara en sak att göra; Larma 112.

I simskolan ingår kunskapsbevis för varje nylärd kunskap. Dessa finns som bevis på kunskap och som motivation för dit barn, och för att du ska veta vad ditt barn har för kunskaper i simning och livräddning. Kunskapstegen börjar med vattenövningar för nybörjare, sedan fortsätter stegen uppåt för ökad kunskap i bröstsim, ryggsim och livräddningsövningar så att du som förälder till slut kan känna dig helt säker när ditt barn badar. I årskurs 5 i skolan ska alla barn vara simkunninga och hanter nödsituationer vid vatten.

SLS har tagit fram Bronsbojen i samarbete med skolverket för att alla ska veta
vad dessa krav som står i läroplanen betyder.

Kontakta oss

0474-71140

info@halsans-hus.com

Hälsans väg 2 , 364 30 Åseda